līdz ausīm datoros...

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Apdrošināšana brīdina: pieaug Honda Civic zādzību skaits
Publicēts 29. maijā, 2010.
Apdrošināšanas kompāniju rīcībā esošā informācija liecina, ka kopš gada sākuma Rīgas reģionā ir nozagtas jau 14 Honda Civic automašīnas. Savukārt 2009.gadā kopumā visā Latvijā tika nozagtas tikai 6 šīs markas automašīnas. Par zagļu upuriem kļūst jaunas automašīnas, visbiežāk ar plašāku komplektāciju, taču rūpnīcas drošības aprīkojumu.

Kopš maija sākuma esam saņēmuši jau 3 pieteikumus par 2006., 2007. un 2008.gada izlaiduma Honda Civic zādzībām. Tāpēc iesakām šo auto marku īpašniekiem uzmanīties un pievērst uzmanību sava auto drošībai, domājot par papildus pretaizdzīšanas ierīču uzstādīšanu, jo acīmredzot ražotāja uzstādītās pretaizdzīšanas un signalizācijas sistēmu neitralizēšana zagļiem grūtības nesagādā. Jebkurā gadījumā, If KASKO polišu īpašniekiem nav jāuztraucas, mēs kompensējam nodarītos zaudējumus gan zādzību mēģinājuma, gan automašīnas zādzības gadījumā, ja tiek konstatētas ielaušanās pazīmes īpašumā.

Pašlaik apdrošināšanas kompāniju rīcībā esošā informācija ļauj izdarīt pieņēmumu, ka automašīnas netiek zagtas, lai tās realizētu detaļās. Visticamāk, tās tiek transportētas pāri robežām. Ja ar šīm zādzībām ir saistīti likumpārkāpēji no kaimiņvalstīm, tad tās uz neilgu laiku varētu mazināties, jo no 24.maija līdz 1. jūnijam ir atjaunota robežkontrole uz Latvijas robežām ar Eiropas Savienības (ES) valstīm. Tas nepieciešams, lai atbilstoši starptautiskajai praksei nodrošinātu netraucētu NATO Parlamentārās Asamblejas pavasara sesiju, kas no 28.maija līdz 1.jūnijam norisinās Rīgā.

Pagājušajā gadā jau brīdinājām autoīpašniekus par līdzīgām tendencēm auto zādzībās, kad auto zādzības tika zagtas mērķtiecīgi, noskatītai automašīnai iepriekš neitralizējot  oriģinālo signalizāciju un imobilaizeri. Nereti automašīnas un tās lietotāja dienas gaitas tiek izsekotas, tiek novērota automašīnas novietošanas vieta (pie darba vietas, pie dzīvesvietas), tiek apsekota tuvākā teritorija, kaimiņi, un automašīna tiek mehāniski uzlauzta vai aizvilkta, vai arī notiek ielaušanās mājoklī nakts laikā. Zagļi iekļūst mājoklī nakts laikā caur logiem vai palīgtelpām, retāk – telpās tiek iepludināta gāze, tādējādi nodrošinot ciešāku miegu saimniekiem, un tiek nozagtas auto atslēgas un dokumenti, kas visbiežāk viegli atrodami viesistabās vai priekšnamos, un, saimniekiem guļot, auto tiek klusi aizbraukts.


Komentāri (1)
kasko: Tajā laikā arī labi pieauga kasko pieprasijums?
07/09/2016 15:19
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: