līdz ausīm datoros...

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Давай par politiku un referendumu
Publicēts 4. augustā, 2008.
Par savu izrunāšanos referenduma sakarā un aicināšanu balsot PRET jau šodien darbā dabūju sukas no kolēģiem, tāpēc turu solījumu un skaidroju vēlreiz, kādēļ, manuprāt, nevajadzēja pieņemt šos labojumus Satversmē.

Un būdams samērā slinks un nevēloties daudz tērēt laiku, vnk iekopēšu 2 komentus, kas 100% atbilst manai pozīcijai. Viens ir koments no diena.lv, otrs no citurienes (vnk neatceros), bet abos ir pateikt samērā precīzi pati ideja kāpēc PRET.

Un tātad, pirmais koments: (pie raksta diena.lv kur portāla apmeklētāji aicināti izteikties, viņi ies uz referendumu vai neies)
Es neiešu. Ne jau aiz mīlestības pret TP, Aivaru, utt., nē, vienkārši domāju, ka jābūt kādam labākam veidam, kā sakopt politisko vidi, nekā šiem drausmīgajiem Satversmes grozījumiem. Vienā no "Jā" reklāmām šī persona (neatceros, kura) saka, ka tic - tauta ir spējīga pieņemt šādus lēmumus. Nav. Noteikti nav. Pēs desmit, piecpadsmit gadiem varbūt, bet šobrīd tauta vienkārši nav pelnījusi šādas tiesības. Ir jāsaprot, ka laiku pa laikam ir tāda situācija, kad ir, piemēram, jāpaceļ nodokļi, vai jāpieņem kāds cits nepopulārs lēmums. Ja tautai tiks dotas iespējas atlaist saeimu, mēs sagaidīsim tikai populismu, vēl lielāku kā tas ir šobrīd. Piekrītu, ka pašreizējā valdība neizceļas ar drosmīgiem lēmumiem, bet šie grozījumi arī izslēgs iespēju tādus kādreiz sagaidīt. Piemēram, kā jums liekas, vai tādu Gaismas pili kāds vēl kādreiz riskēs celt? Nē! Otrs, kas mani uztrauc, ir tas, ka vienīgā politika, kas būs iespējama, būs kreisā - politiķi, izdabājot tautai, būs spiesti dot naudu visiem pēc kārtas un samazināt nodokļus, kas novedīs pie tādas downward spiral, ka tik turies. Trešais, politiķiem pārmet savstarpējos strīdus, kas ne pie kā produktīva nenoved. Un, ja grozījumi tiks pieņemti, to taču būs arvien vairāk, jo beidzot tie varēs novest arī pie rezultāta - Saeimas atlaišanas. Tikko kāda partija reitingos būs priekšā premjera partijai - piemetam ogles mediju mašinērijai un Saeimu nost! Ar mūsu tautu tomēr ir ļoti viegli manipulēt.

Starp citu, komentā minēts "downward spiral". Google uz šo teicinu izmet ārā vnk brīnišķīgu saitu:  http://poetry.rotten.com/spiral/

Otrais koments: (pie raksta, kur JL sūkstās par zaudējumu un aicina Valdi atlaist Saeimu)
Gandrīz svinīgs tonis rakstā, bet raksts tāds vairāk ticības un ideoloģijas, ne analīzes vai domāšanas līmenī. Var jau sajūsmināties un tā, bet reāli alternatīvas ta nav. Kas tad tās pensijas, skolotāju algas, veselības sistēmu un citas problēmas sakārtos? Jaunais laiks? Kristovskis ar kalnieti, Štokijs? Varbūt SC kopā ar PCTVL? Protams, arī tagadējie to neizdarīs, bet kāda jēga mainīt tagadējos, kuru nelietības ir zināmas un prognozējamas pret citiem, neprognozējamiem neliešiem? Var jau demagoģēt, bet tas klusējošais vairākums, kurš šodien neatnāca, tādējādi pauda savu protestu un viedokli. Es domāju, tautas vairākums no diviem ļaunumiem izvēlējās prognozējamāko.

Šie divi komenti manu personisko pozīciju ataino samērā precīzi. Vē tikai piebildīšu, ka man nepatīk histēriskas politiķes (Sandra K.) un tādi pat politiķi, kuru teikto grūti saprast (Aleksejs L.)
Paldies par uzmanību!  


Komentāri (5)
Peteris: Vecais, tu taču pats esi tauta. Tā vien liekas, pats sevi arī pieskaiti pie cilvekiem, kas nesaprot kas ir kas. Skumji, bet man tevis zheel. Es sai valsti maksaju nodoklus un man nav pienemami, ka kads tos teree taa, kaa vien ienaak prataa. Tapec ari balsoju 'PAR' tautas tiesibaam, jo sis politiskais nihilisms nav apturams. Piedod, bet manaas aciis tu sai valstij neesi noderiigs.
05/08/2008 00:42
datorists: Peteri, nevajag demagogiju. Manai nostajai nav nekada sakara ar vienaldzibu, apatiju vai nihilismu. Vienkarsiem vardiem runajot, man nav ABSOLUTI nekadas parliecibas, ka patreizeja Saeimas opozicija ir par mata tiesu labaka par poziciju. Un viss.
05/08/2008 09:15
Unce: Šajā <http://datorists.mix.lv/articles/skaidrojums-visai-latvju-tautai-kapec-jabalso-pret> rakstā datorists komentāros raksta - datorists: riebjas PAR agjitatoru copy-paste komentari.
Puisīt, tu sākumā sakārto sevi, izdomā kritērijus, noskaidro savu viedokli un tikai tad aģitē.
05/08/2008 12:59
Džerijs Šterns: Datoristam: drīkst pavaicāt, a kāds sakars ir toreiz plānotajiem Satversmes grozījumiem ar Saeimas opozīciju? Kāpēc nevarētu beidzot pārvarēt "agresīvo latvietismu" un abstrahēties no ideju novienādošanas ar partijām un politiskajiem grupējumiem? Es domāju, ka idejas ir jāatbalsta vai jānoraida pēc to būtības, nevis skatīties, kas to izteicis. Citādi var sanākt, ka nolecam no klints, jo atrunātājs ir bijis nepareizās tautības, orientācijas vai reliģiskās piederības.

Un būtība šiem grozījumiem bija viena - dot Saeimas sastāvam iespēju baidīties par saviem lēmumiem ne tikai ik pēc četriem gadiem. Jo patreiz Saeimu var kaut vai tikai piedraudēt atlaist prezidents - kuru, lai cik tas dīvaini nebūtu, ieceļ taču Saeima. Bet vārna vārnai acī neknābs.
05/08/2008 13:13
Džerijs Šterns: "Protams, arī tagadējie to neizdarīs, bet kāda jēga mainīt tagadējos?" - izteikums liecina, ka tu tiešām esi sevi ielicis tajā kategorijā, ko minēja komentāros Pēteris. Šis referendums nebija nekādā sakarā ar patreizējās Saeimas atlaišanu; vēl vairāk, grozījumi stātos spēkā tikai 10. Saeimas laikā, kad visdrīzāk pozīcijā būs dažs labs no patreizējās opozīcijas. Ar savu aicinājumu tu šoreiz esi tikai izdarījis to, no kā pats teicies distancējamies - nostājies vienu bļauru pusē. Ja gribi turpmāk to darīt veiksmīgāk, iesaku vienmēr izanalizēt visu problēmu un noskaidrot visus lietas apstākļus, nevis strauji šļūkt no viena grāvja otrā.
05/08/2008 13:35
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: